Tiden vi bruker sammen vid spisebordet er viktigere enn du tror

Sosialt samvær. Tid sammen. Fred og ro, uten noen elektronikk som forstyrrer. Dette er en hverdag som mange ville føle seg bra i, men somdessverre blir stadig mer sjeldne. Vi lar våre liv bli tatt over av mobiltelefoner og plater, videospill og datamaskiner. Vi ser ut til å være altfor rastløs til å bare være i stand til å stoppe opp og henge med hverandre uten noen form av utstyr lenger. Her har jeg tenkt å skrive litt om hva forskjell du kan gjøre for helsen din bare ved å innføre regelbudna middager sammen i hjemmet. For den tiden vi bruker i kjøkkenet sammen er viktigere enn mange forstår.

 
Kjøkkenet – det naturlige sted å henge ut sammen i
Hjemme hos oss spiser vi alltid måltider sammen ved kjøkkenbordet , hver dag. Denne tiden er hellig for oss, og ingen mobiltelefoner eller datamaskiner får komme til bordet, og de bør være slått av eller med lyden slått av, langt fra oss. I alle år har vi mennesker samlet oss rundt maten, og det er en måte å knytte nærmere bånd til hverandre, for å ha tid til å snakke og lytte til hverandre, og for å få nærhet og den bekreftelse vi trenger.

 
Vi gjorde om vår spisesal hjemme og investert i et stort og vakkert bord med stoler, som vi fant på Trademax.no. Denne spisestue gruppe betyr at vi har god plass, ikke bare for oss selv – men også for gjester, og vi sitter ofte i spisesalen på kveldene å spiller kort eller løse kryssord sammen. Når vi kommer til spørsmålet om hva det ersom gjør oss så fornøyd med livet så svare vi vanligvis nesten alltid at det handler om de små øyeblikkene vi har hver dag. Uten disse øyeblikk glir man fra hverandre.

familie-ved-bordet
Yoga bidrar til å finne fred
I tillegg til disse øyeblikkene i spisestuen så trener vi veldig mye Yoga sammen. Selv om yoga i seg selv er en ganske individuell aktivitet så styrke de båndene seg imellom ved å praktisere yoga sammen. Det er en stor tilfredsstillelse i å jobbe med det mentale sammen på en yoga matte og meditere sammen i stillhet.

 

Vil jeg si at dette er løsningen for alle? Absolutt ikke. Men jeg tror det viktigste å gjøre er å sette bort elektronikken i hjemmet og gå tilbake til å bruke mer tid med hverandre. Hvis jeg kan gi et tips ville det være nettopp det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *