Ny ATM-gruppe

ATMFeldenkraismetoden er en behandlingsform som passer utmerket for større grupper. Som Feldenkraispedagoger er det disse gruppene vi leder til vanlig.

I går startet Jon opp en ny gruppe som eksklusivt bestod av eldre mennesker. Dette bydde selvsagt på utfordringer som man ikke alltid har med yngre deltakere.

Slet med å henge med
Noen av deltagerne slet med å forstå konseptet som Feldenkraismetoden baserer seg på. Jon startet derfor timen med å holde et lite foredrag om ATM (Awareness through Movement), som er den versjonen av metoden som anvendes på grupper. Etterhvert forstod de fleste hva ting dreide seg om, og John kunne endelig sette i gang med behandlingen.

Uvante bevegelser
Mange av de eldre var ikke vant til de forskjellige øvelsene som ble introdusert for dem. Det tok derfor litt tid før Feldenkraispedagogen nådde frem med sitt budskap til de fremmøtte. Etterhvert begynte likevel flere å beherske opplegget bedre og bedre. Det er imponerende hva eldre mennesker kan få til når noen gir dem sjansen.

Resultatet av økten ble en svært optimistisk stemning rundt det som skal skje fremover. Jon planlegger et opplegg på rundt ti uker for deltakerne. Dette gir de god tid til å lære seg grunnleggende øvelser fra Feldenkraismetoden. Målet er at disse menneskene skal få stor glede av å utnytte denne kunnskapen i sine egne liv. Eldre mennesker er en gruppe som ofte blir eskludert fra ulike arenaer i samfunnet, og dette ønsket Jon å gjøre noe med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *