La naturen være din medisin mot stress

Sommer, sommer, sommer. Det finnes ingen bedre tid til å finne mental hvile og restitusjon i naturen. Selv om vinteren er like vakker så gjør kulden att vi ikke kan finne oss i nuet, på samme måte. Nå som vi har varmen her, benytte anledningen til å være utendørs. Det er den beste metoden som er tilgjengelig for stress.

meditation

5 måter å bruke hagen din for avslapping på
Her tilbyr jeg fem forskjellige ting du kan gjøre ute i hagen din som gir god energi og som fungerer avslappende. Hvis du ikke har en hage, kan du i stedet slå opp noe sted i naturen hvor du føler deg komfortabel og gjøre de samme tingene der. Det er ikke knyttet til et bestemt sted.

 1. Benytte gressplenen
  Plenen er et perfekt sted for hvile. Ta med et teppe, en flaske med vann og kanskje noe å spise og bare ligg ute på gresset. Ta fargene fra hvert gresstrå, lukte på gresset og blomstern og føl på det. La hendene dine kjærtegne plenen slik at det kiler på innsiden av håndflaten. Carpe diem.
 2. Fjerne ugress
  Benytt anledningen til å fjerne noen ugress. At gjør noe med hendene har en tendens til å være avslappet om du lider av angst og stress. Bruk rastløsheten for noe nyttig ved å kanalisere den. Det finnes alltid ugress som må ryddes, så finn en spade og en bøtte, ta på hanskene og begynne å rydd. Når du ser hvor ugresset forsvinner så sendes positive signaler til hjernen som produserer mer endorfiner.

 3. Maling
  Er det noe som må males? Dette gir samme effekt som luking. Du kan kombinere frisk luft med å gjøre noe med hendene. Hvis huset ikke må males så kanskje det er noen gamle møbler der som du kan restaurerer?

 4. Plukk frukt og bær
  Se etter trær og busker med frukt og bær. Ingenting slår følelsen av å spise lokalt produsert mat direkte fra treet eller busken.

 5. Lesing
  Få deg et hvilested i hagen hvor du kan lene deg tilbake og lese en god bok. Invester i en hengekøye, kanskje? Jeg kan rekommender at du kikker på www.chilli.no som har et godt utvalg av ulike møblergrupper, samt at de har gode priser og dessuten hjemkjøring hvis du ønsker det.

Ha en god sommer og ta vare på deg.

Namaste.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *