Feldenkraismetoden hjelper mot nakke- og skuldersmerter

I en sak i VG kan man lese om hvordan Feldenkraismetoden kan bidra til at man blir kvitt plager med skulder- og nakkesmerter. Dette er noe vi i miljøet har visst lenge, og det er svært gledelig at flere plukker det opp.

Man blir ofte møtt med skepsis i Norge om man driver med alternativ behandling. Det er alltid fint at forskning motbeviser fordommene.

Stor undersøkelse
Det ble gjennomført en undersøkelse der man så på hvordan trening kunne motvirke denne typen plager. En av de treningsformene som de fokuserte på var Feldenkraismetoden. Forsøket viste at trening ofte har bedre resultater enn vanlig fysikalsk behandling. Resultatet var ikke synlig i alle tilfeller, men likevel en betydelig trend som det var enkelt å peke på.

Motbeviser formdommer
Det er typisk at man blir mistenkeliggjort med en gang man nevner alternativ behandling. Dette baserer seg på uriktige fordommer som dessverre er svært skadelig for bransjen. Det er rett og slett feil at det er noe mistenkelig med en slik type behandling. Feldenkraismetoden er basert på beviste metoder for å få kroppen til å fungere bedre. Det er ikke uten grunn at denne typen behandling har eksistert så lenge, og gitt så gode resultater for veldig mange mennesker. Da blir det urimelig at enkelte tar seg friheten ved å kritisere et opplegg som gir så positive virkninger for så mange.

Det er alltid kjekt å se at metoden blir bevist gjennom ulike studier. Vi som driver med dette vet at det er svært gunstig for de aller fleste. Derfor er vi ikke redd for å promotere Feldenkraismetoden på tross av fordommene i samfunnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *